Aliance [RUM] - (Rychlý útok Marsu)
je ČESKO-SLOVENSKÉ sdružení klanů Dark Orbit na serveru Globální Evropa za firmu MMO, jejímž cílem je vytvoření silné, jednotné a spolupracující komunity českých a slovenských hráčů.
Místo pro výměnu informací mezi aliančními klany. Návrhy na přijetí nových členů, informace o diplomacii, válkách atd. Prosím, žádný spam a zbytečné příspěvky.

Jak na TeamSpeak a Zvuk

Jak na TeamSpeak a Zvuk?

Nastavení mikrofonu a sluchátek
První co musíte mít, je mikrofon. Ten se dá zakoupit za pár korun. Můžu však doporučit headset (sluchátka s mikrofonem - levnější varianta stojí cca do sta korun). Pro lepší inspiraci používám tyto.
Nastavení ve Windows je jednoduché. Přes nabídku "Start" a položku "Ovládací panely" si otevřete "Zvuky a zařízení pro práci se zvuky a hlasem" a dále "Zvuky a zvuková zařízení". Může se stát, že položka zvuky a zvuková zařízení naleznete rovnou v nabídce Ovládacích panelů. Tak v okně Zvuky a zvuková zařízení si přejděte na záložku "Hlas". A povolte mikrofon v záznamu hlasu viz obrázek nastavení Win. Pokud tam tu položku nemáte naleznete ji v menu nabídce "Možnosti" v položce "Vlastnosti". Důležité je , aby v položce "Přehrávání hlasového záznamu" byl mirofon zakázán, neboli ztlumen.
Tak mikrofon se sluchátky máte doufám správně zapojeny a Windows správně nastaveny. Teď i samotnému programu TeamSpeak. Ten doporučuji stáhnout buď ze stránek Slunečnice a nebo zde. Doporučuji všem používat verzi 2.0.32.60.

Vlastní instalace
Není to nic složitého. Jednoduše spustíte program, co jste stáhli a necháte vše jak je.

Nastavení TeamSpeaku (TS)
Spustíte TS. Otevře se okno TS. Pozor po minimalizování se program skryje do panelu ikon vedle hodin (ikona sluchátek). Zde v menu nabídce "Settings" potvrdíme "Sound input/output settings" viz obrázek.
Zde jsou dvě možnosti.
1) Jedna je, že když budeme chtít mluvit, tak stiskneme klávesu (obvykle se nastavuje klávesa s menším významem př. Tab či Shift atd.). Pokud chcete tento způsob, zaškrtněte volbu "Push to talk" a tlačítkem "Set" nastavíme určitou klávesu. Viz obrázek
2) Druhým způsobem je automatická aktivace hlasem. Je to velká výhoda než u klávesy, nemusíte nic mačkat. Nevýhodou je to, že když je na druhé straně hluk, tak to aktivuje mikrofon a slyší to i lidé na druhé straně. Pro toto nastavení zaškrtněte "Voice activation". Ale pozor tady je ještě nastavení citlivosti spouštění. Ten posuvník určuje, kdy se bude pouštět mikrofon. Čím víc je vlevo (Whisper - šepot, budete šeptat) tím menší hluk aktivuje mikrofon, naopak čím víc je na pravo (Shout - řev, budete hlasitě mluvit) tím více musíte mluvit! Na obrázku je to nastaveno na normální hlasitost mluvení, ale můžete si pohrát a doladit.

První připojení na TS server
Je to jednoduché v okně kliknete na menupoložku "Connect" Viz obrázek. Otevře se okno "Connect to server". Nemáte tam ještě nic nastaveno, proto klikněte na položku "Servers" pravím tlačítkem myši a zadejte "Add Server" Viz obrázek, požádá vás to o název server, ten si můžete libovolně zvolit třeba "AC1". Posléze označíte vámy zvolený název a vyplníte kolonku "Server address". Do této kolonky zadejte adresu "severu*" samozřejmě bez uvozovek. Do položky "Nickname" zadejte svojí přezdívku, třeba ze hry kterou hrajete. Nezapomeňte mít zaškrtnutou položku "Anonymous". Zadejte "heslo*". Pak už stačí kliknout na tlačítko "Connect" a jste připojeni. Viz obrázek

Další připojení
Pokud se připojujete podruhé, tak už stačí "Connect"->"Connection", označit server a kliknout na tlačítko "Connect".

Pohyb v TS serveru
Pokud jste se připojili, tak už stačí, aby jste se přesunuli do místnosti, kam patříte. A to tak, že poklepete na místnost dvojklikem levým tlačítkem myši.

TS se nechce pripojit háže chybu
V tomto případě je potřeba zkontrolovat, zda nemáte "Firewall". Ten zabraňuje TS se připojit, proto v nastavení Firewallu TS musíte povolit pro komunikaci do internetu. Pokud to nepomůže, zkuste Firewall vypnout, zda je to tím.

Převzato (mírně upraveno) z http://www.conners.cz/

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Když hraju hru a chci vidět kdo zrovna mluví tak jak nastavim aby se mi tam zobrazila ta tabulka ??

AfragdiuXlu_po řekl(a)...

AfragdiuXlu_po Ben Smith Download
slatexatim

Mtastlafrac_po řekl(a)...

OcompeiZdiudzu Michael Erickson Speedify
SideFX Houdini FX 19.5.303
Surfshark
Toon Boom Harmony Premium 21.0.1.17727
gregnotinglib

Okomentovat