Aliance [RUM] - (Rychlý útok Marsu)
je ČESKO-SLOVENSKÉ sdružení klanů Dark Orbit na serveru Globální Evropa za firmu MMO, jejímž cílem je vytvoření silné, jednotné a spolupracující komunity českých a slovenských hráčů.
Místo pro výměnu informací mezi aliančními klany. Návrhy na přijetí nových členů, informace o diplomacii, válkách atd. Prosím, žádný spam a zbytečné příspěvky.

Jak na Screenshot


Jak udělat snímek obrazovky (nebo-li screen, screenshot)

  1. Jakmile máte na obrazovce stav, který chcete zaznamenat do obrázku, stiskněte klávesu Print Screen (někdy je na ní uvedena zkratka PrtScr nebo nějaká podobná). Pro sejmutí pouze aktivního okna - v našem případě většinou toho se hrou - stiskněte kombinaci Levý Alt + Print Screen
  2. Snímek celé obrazovky se vám uloží do schránky a vy pak tento obrázek můžete v různých programech vložit klávesovou zkratkou Ctrl+V.
  3. Například si otevřete program Malování (většinou najdete v menu Start / Programy / Příslušenství / Malování) a stiskněte kombinaci kláves Ctrl+V.
  4. Vložený obrázek uložte jako typ JPG přes menu Soubor / Uložit jako... a vyberte správný typ JPEG, uložte si jej například na Plochu počítače, nebo tam, kde jej snadno naleznete. Jako BMP obrázek neukládejte, je pak zbytečně velký!!!
  5. Soubor pojmenujte nejlépe bez diakritiky (žádné háčky a čárky v názvu) a místo mezer pište podtržítka nebo pomlčky (např. obr01.jpg).
  6. Protože potřebujeme ukázat obrázek i dalším lidem, je potřeba ho někam na internet nahrát. Já používám Image Upload.
Převzato a upraveno z eLearning OPF SU

Žádné komentáře:

Okomentovat